Veľa ľudí si kladie otázku či je vôbec online podnikanie reálne. Dá sa zarobiť, aj keď nevlastníte kamennú prevádzku, kde sa môžu vaši zákazníci prísť pozrieť a vyskúšať si daný produkt či službu, ktorú ponúkate? Oplatí sa teda vôbec investovať do vlastného online biznisu? Trošku vám túto problematiku priblížime so zreteľom na naše reálne skúsenosti, ktoré veríme budú nápomocné aj vám.

5e9c0e4a8fffc188951926-700.jpg

Z vlastnej skúsenosti vám môžeme povedať, že sa to rozhodne oplatí. Je niekoľko dôležitých atribútov, ktorých sa treba držať a vaše podnikanie bude prekvitať. Webová stránka musí byť kvalitná. Ak návštevníka, ktorý narazí na váš prezentačný web neohúri jeho grafické a vizuálne spracovanie, či chaotická navigácia, opustí web skôr ako si myslíte. Stránka musí pôsobiť ucelene, prirodzene, intuitívna navigácia je taktiež veľmi dôležitá. Ak sa teda na webe rýchlo zorientuje, prezrie si veci, ktoré ho zaujímajú, uskutoční požadovanú akciu.

5e9c0e736fcce930668963-700.jpg

V e-shopoch je to veľmi podobné. Internetový priestor nepozná hranice a nájdete tam naozaj všetko. Veľmi však záleží na ponúkanom produkte! Niekde je potrebná istá dávka extravagancie, inde zasa treba zvoliť decentnosť a uhladenosť. Nemenej dôležité sú aj recenzie zákazníkov, výhodné formy doručenia a dopravy, prípadne nálepka typu „overené zákazníkmi“ ako je to napr. na Heuréke.

5e9c1426c6509057899610-700.jpg

Bez reklamy to určite nepôjde, preto sa prvotná investícia určite oplatí. Reklama, ktorá nezaujme do niekoľkých sekúnd je stratená. Priamy príklad od nás je, ako sme na jednu graficky kvalitnú a správne zacielenú reklamu v krízovom čase, kedy sa ako by sme mohli povedať „rúti ekonomika“, dostali v priebehu 2 týždňov pol tucta dopytov na vytvorenie e-shopov. Dokonca nás potešil fakt, že sme dostali podnet o tom, že túto našu reklamu si vzala za vzor jedna nemenovaná marketingová agentúra.

Ako raz povedal jeden múdry muž, ak si od teba berú príklad iní, asi to robíš “sakra“ dobre. ? Myslíte si, že to bude náhoda? O tom ťažko pochybujeme. Správne sa chytiť príležitosti aj počas nepriaznivých časov nedokáže každý, ale istá dávka odvahy a nápad skúsiť niečo nové dokáže veľké veci.

5e9c0efa0497c882115209-700.jpg

V neposlednom rade je dôležité vybrať si toho správneho partnera pre vybudovanie vlastného online biznisu. Je nevyhnutné aby ste spoločnosti, ktorá vám s týmto pomáha absolútne dôverovali a spoločnosť musí robiť taktiež všetko pre vašu spokojnosť. U nás v CODEUPP je klient vždy na prvom mieste. V jeho biznise mu poradíme najlepšie ako vieme a zabezpečíme mu všetko na čom sa dohodneme. Preto sme radi, že za našu prácu hovoria spokojné recenzie klientov a nie prázdne frázy, ktoré nie sú ničím reálnym podložené.

5e9c146a43c06890996434-700.jpg